Om gelijk maar met de deur in huis te vallen, wij gaan uw hond niet trainen, dat doet uzelf. Nee in het geval u ons inschakelt gaan we u trainen met die informatie die u nodig heeft om met uw hond weer in het reine te komen. We doen dit zogenaamd ‘ Learning on the job’ ofwel in het Nederlands ‘in de praktijk’.

Hoe gaat dat in z’n werk.

Allereerst brengen we een bezoek bij u aan huis. We gaan in gesprek en inventariseren de klachten, het ongewenste gedrag van uw hond. Daarbij zullen we uw hond in zijn eigen omgeving observeren en zullen een beeld vormen van uw hond. Mogelijk dat we u vragen om een aantal oefeningen te doen met uw hond of dat wij u hond een gedragsonderdeel, met uw toestemming, testen. Indien mogelijk zullen we u ter plaatse al voorzien van de nodige adviezen maar in ieder geval zullen we u onze bevindingen schriftelijk (mail of papier) rapporteren waarbij we u adviseren wat de vervolgstappen zouden moeten zijn.

Het advies dat we uitbrengen hoort bij het eerste consult het vervolg zal maatwerk zijn en komt tot stand in onderling overleg.

We werken met de doelstelling het ongewenste gedrag om te keren naar gewenst gedrag waarbij diervriendelijkheid in het vaandel staat.