U wilt graag een hond maar welke zou bij u passen en hoe vindt u een goede fokker en welke pup moet ik dan nemen? Allemaal vragen die een antwoord behoeven maar de ervaring leert dat eenmaal staand bij een nestje puppen alle vragen op emotie worden weggevaagd en er een pup wordt aangeschaft. Oei, als dat maar goed gaat.

Uit ervaring zien we te vaak dat op impuls gekochte pups op den duur minder leuk zijn dan in het nestje. Dit heeft vaak te maken met het gebrek aan socialisatie of aan broodfok. Ziekten, genetische afwijkingen, onvoldoende zorg kunnen leiden tot veel ellende en hoge kosten. Consumentenprogramma’s besteden hier om de haverklap aandacht aan maar de broodfokker met zijn radde tong weet toch vaak de pupkoper te verleiden tot aankoop.

Jarenlange ervaring heeft ons geleerd hoe het kaf van het koren te scheiden en uiteindelijk te komen tot de koop van een verantwoord gefokte hond, die qua socialisatie het juiste heeft meegekregen, volgens de regels is onderzocht door een bekwame dierenarts en qua karakter passend bij de koper en huisgenoten. Dus mocht u een hond, het mag ook een herplaatser zijn of een hond uit een asiel, willen aanschaffen maar hebt onvoldoende bagage om te komen tot een goede keuze, dan staan wij voor u klaar. Neemt gerust en vrijblijvend contact op.